مجله علمی - تفریحی
مجله علمی - تفریحی
گرداوری برترین ها در این وبلاگ

CPUجدید AMD با نام Athlon XP مدتی است که وارد بازار شده و به آرامی راه خود را به بازارهای ایران هم باز کرده؛ پس بد نیست برای آشنایی بیشتر، به بررسی نقاط ضعف و قوت آن بپردازیم . 

پردازنده اتلون  AMD

برای شروع، ابتدا به سراغ دلایلی می رویم که باعث پیدایش این پردازنده شد، زیرا اگر در تعقیب اخبار جدید و برنامه های آتی شرکت AMD بوده باشید، متوجه می شوید که تا چند ماه قبل از ارائه آن، کوچکترین خبری در مورد این پردازنده از طرف AMD داده نشده بود و ظهور این CPU به نوعی سورپرایز آخر سال بود. به همین علت بعضاً به آن SP به معنای Surprise هم می گویند. اما به چه علت چنین تصمیمی این طور با فوریت گرفته شد؟ زیرا اگر تنها قرار بر تولید پردازنده ای قوی بود، T-Bird هم در مقام مقایسه با پنتیوم 4 هنوز حرف هایی برای گفتن داشت.

 

اما علت اصلی، جنبه تبلیغاتی آن و سوار شدن بر امواج قدرتمند ویندوز XP بود که امید زیادی داشت تا بازارهای راکد جهانی را متحول کند. استفاده از نام XP به معنای Experience که در ویندوز XP مد نظر سازندگان بوده در مورد این پردازنده قدری متفاوت است و در واقع معنی Extreme Performance را می دهد.

 

یکی از نکات مهم که در مورد نحوه بازاریابی این محصول صورت گرفته، شیوه معرفی آن است که بر خلاف گذشته با بیان فرکانس کاری صورت نمی گیرد، بلکه توسط اعدادی معرفی می شود که در زیر می توانید آنها را ببینید :

 

AMD Athlon XP Product Line

CPU Name FSB Frequency Clock Multiplier Clock Speed

Athlon XP 1900+ 133MHz 12.0x 1.60GHz

Athlon XP 1800+ 133MHz 11.5x 1.53GHz

Athlon XP 1700+ 133MHz 11.0x 1.47GHz

Athlon XP 1600+ 133MHz 10.5x 1.40GHz

Athlon XP 1500+ 133MHz 10.0x 1.33GHz

 

شاید این ارقام در ابتدا کمی گیج کننده به نظر بیاید و این سئوال را در ذهن مطرح کند که آیا دلیل این امر، گمراه کردن مشتری بوده است؟ ولی با دانستن علت این کار شما هم با نویسنده هم عقیده خواهید شد که این کار نه تنها به ضرر مصرف کننده نیست بلکه، کاملاً به نفع وی نیز خواهد بود.

 

در نسل های پیشین پردازنده ها، زمانی که Socket 7 هنوز پرمصرف ترین زیربنا برای کامپیوترهای شخصی بود، رقابت اصلی میان شرکت های سازنده CPU بر سر بالا بردن فرکانس کاری آنها بود و در کنار آن اضافه نمودن امکانات بیشتر نیز یکی از راه های پیشرفت بود. (برای مطالعه بیشتر دراین مورد به سایر مقالات سایت میکرو رایانه مراجعه نمایید) حتی این رقابت تا زمانی که مرز یک گیگاهرتز توسط AMD شکسته شد هنوز هم کمابیش ادامه داشت و نتیجه آن پیدایش ذهنیتی در مصرف کننده شد که فرکانس کاری بالاتر را دلیل برتری یک پردازنده می دانست.

 

بعد از تولید پنتیوم 4 که ساختاری کاملاً متفاوت با پردازنده های دیگر داشت، این رویه کماکان باقی ماند، به طوری که اکثریت مصرف کنندگان هنوز هم فرکانس کاری بالاتر را دلیل سرعت بیشتر پردازنده می دانند، اما حقیقت چیز دیگریست! در ادامه این مطلب برای روشن تر شدن موضوع، مقایسه هایی بین پردازنده های جدید هر دو شرکت صورت گرفته که به درک صحیح تر این مطلب کمک می کند.

 

مقایسه Athlon XP با Athlon معمولی

 

- اولین و مهمترین عامل اختلاف، هسته این دو پردازنده است. همانطور که احتمالاً می دانید، Athlon های B و C از هسته Thunder Bird استفاده می کنند. در واقع اولین سری Athlon از Socket A یا 462 استفاده می کند. اماXP (که از این به بعد Athlon XP را به اختصار XP می نامیم) از هسته Palomino که همان هسته Athlon MP و Athlon Mobile هم هست استفاده می کند. مزایای این هسته نسبت به هسته قبل شامل موارد زیر است:

 

* پشتیبانی از تمامی دستورات SSE که با نام 3D NOW Professional شناخته می شود.

 

* مصرف کمتر انرژی الکتریکی در حدود 20% که حاصل آن تولید گرمای کمتر و همین طور امکان بکارگیری راحت تر برای سیستم های Mobile مانند نوت بوک است.

 

* (L1 data TLB Translation Look-Aside Buffer) از 32 ورودی به 40 ورودی افزایش پیدا کرده که با معماری انحصاری خود می تواند با در نظر گرفتن موارد بیشتری دستورات و دیتاهای ترجمه شده را بطور هوشمندانه ای ذخیره کند.

 

* اضافه شدن یک دیود حرارتی امکان کنترل دما را به سیستم می دهد.

 

* یکی دیگر از موارد اختلاف میان TB و XP نوع بسته بندی یا همان Packing آنها می باشد. مواد بکار رفته در XP مشابه همان موادی است که در PIII و Celeron های جدید موجود است، البته با این تفاوت که رنگ آن بر خلاف آنها که سبز میباشد قهوه ای است و جنس آن از مواد آلی است، اما در TB ماده بکار رفته نوعی سرامیک بود. ارزانی، سبکی، انتقال حرارت بهتر و قابلیت ارتجاع بیشتر در مقایسه با سرامیک، دلائل اصلی تغییر مواد مصرفی هستند.

 

از طرفی در این نوع بسته بندی المان هایی که قبلا بر روی سطح بالایی CPU قرار داشتند، اکنون به زیر سطح CPU انتقال یافتند که این امر به دلیل استفاده از همان مواد جدید امکان پذیر شده که قابلیت رساندن ولتاژ ثابت تر و با نویز کمتر را به دلیل نزدیک تر بودن به ورودیهای تغذیه هسته فراهم می کند. این نوع بسته بندی هم به خاطر به کارگیری این مواد OPGA نامیده می شود که مخفف Organic Pin Grid Arrey است.

 

از دیگر مشخصات فنی این پردازنده می توان به داشتن 9 مرحله PipeLine اشاره کرد که در مقایسه با 6 PipeLine پنتیوم 4 رقم جالبی است. از این تعداد 3 مرحله آن به واحد پردازش اعداد شناور، 3 مرحله به واحد پردازش اعداد صحیح و 3 تای باقی مانده مربوط به بخش پردازش آدرس ها می شود.

72 واحد کنترل ورودی ها، همین طور واحد تخمین انشعابات گسترش یافته، از دیگر امکانات این پردازنده است.

 

در بخش چندرسانه ای از مجموع 97 دستور، 21 عدد آنها در واقع همان دستورات 3D NOW است. 19 عدد برای بهینه سازی پردازش اعداد صحیح تعبیه شده که در فرایند پردازش جریان داده کاربرد دارد.

 

فعالیت هایی مانند کدگذاری سیگنال های ویدیویی، تشخیص گفتار، جابجایی اطلاعات خصوصاً در نرم افزارهای مربوط به اینترنت، 5 دستور مخصوص عملیات DSP مانند Soft Modem ها Soft ADSL ها برنامه های کدگذار و کدگشای MP3 و تولید صدای Digital Dolby و نیز همانطور که قبلا ذکر شد پشتیبانی کامل از تمامی 52 دستور مربوط به SSE یکی از مهم ترین قابلیت های این بخش است .

 


ارسال در تاريخ شنبه 15 بهمن 1390برچسب:, توسط ارمین